Leuk je te ontmoeten

12 april 2020

Vandaag is voor mij een bijzondere dag. Vandaag introduceer ik mijn hartewens aan de wereld. Laat ik jullie zien wie ik ben en wat ik doe. Wat mijn wens en verlangen is en wat mijn doel is. Nu, in deze wereld.

Vandaag toon ik mijn moed. De moed die nodig is om te rijzen uit wie ik altijd was en te zijn wie ik nu ben. De moed om uit te spreken wie ik ben en wat ik wil. Wetende dat jij hiervan iets zal vinden. Toe maar, dat mag. Ik hoop je te inspireren met een gedachte die jou vandaag iets zal brengen.

Moed is vaak een klein moment, met grootse gevolgen. Een moment van moed kan drie seconden duren, maar je hele leven veranderen. Het kan zelfs het leven van een ander veranderen. Dat maakt moed zo krachtig.

Moed kan heroïsch zijn, zoals we het kennen uit verhalen over superhelden die hun eigen leven opofferen voor een ander. Maar vaak is moed iets van ‘de gewone mens’. De persoon die besluit uit te reiken voor hulp, de persoon die praat over zijn angst of iemand die doet wat ze wil, ongeacht wat ‘men ervan denkt’.

Moed is bewust antwoorden op je emoties in plaats van reageren vanuit angst of oude pijn. Moed is ’sorry’ durven zeggen omdat je een foute beslissing maakte. Het is je grenzen aangeven, met compassie voor jezelf en voor de ander. Het is de eerste dans in de verlegen ruimte. De glimlach naar de vreemde waarvan je weet dat die hem niet zal beantwoorden. Moed is ‘je eigen keuzes maken’. Moed is je hart laten spreken.

Moed is zoveel meer, je zou er je werk van kunnen maken. Dat is precies wat ik doe. Moedwerk gaat je helpen ‘zijn wie je bent’. Ik ga faciliteren, delen, verbinden, ondersteunen, dragen, luisteren, geven, ontvangen. Ik ga inspireren, stimuleren, openen. Ik ga jou leren en van jou leren.

Hier ben ik, waar ben jij?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *